2011-06-08

Barnmigrän

Ja alla.. Verkar inte som vi blir av med skit i livet.. Nu verkar det som att lilleman åkt på barnmigrän oxå..
Han var lite slö i ons/tor så jag trodde han kunde hålla på att bli sjuk men sen blev han mer som sigsjälv igen. Söndagmorgon vaknade han hos min mamma o kräktes och sen dess har han sagt lite nu och då att han haft huvudvärk.. Idag ringde förskolan o frågade om han lider av migrän för han hade klagat på att det blixtrat framför ögonen. I morse sa han dessutom till oss att han inte kunde se, så han blundade o fick på sig solbrillorna till förskolan för han blev väckt o vi tänkte det vart för ljust för han (han har sagt så förut då han blivit väckt på morgonen).

Då Tony hämtade han på förskolan i eftermiddags så hade han varit lite trött o slö idag, och han hade bett en kompis om hjälp för "han inte kunde se"... sen hade det blivit lite bättre och så hade han blåst såpbubblor och skulle spräcka en bubbla med fingret på handen han höll i burken med... Så burken välte i hans hand och han fick massa såpa i ögonen som dom fick skölja ur. Vet inte om han bara var ouppmärksam eller om det var synen som inte var ordentlig, eller balansen som var lite galet på han.. Syrran sa att han var dålig häromdagen hos henne oxå med balansen, han höll på att gå rakt in i hennes skärbräda (ni vet en sån man skjuter ut från diskbänken typ).. Tony hade frågat han idag oxå vart i huvudet han hade haft ont i förut och då visade han ungefär vid bägge öronen..

Vi tog beslutet idag att ringa vårdcentralen o dom trodde på migrän men gjorde så vårdcentralen ringde upp oss och även dom är nästan helt 100 på att det är migrän lilleman åkt på.. Så i morgon klockan 11 ska vi till läkaren för att undersöka honom lite mer och diskutera eventuell medicinering...


Nåja, vi får väl se i morgon vad läkaren säger. Min syster har skrämt upp mig nu med historier om både våran mamma och så syrrans svärmor som bägge haft huvudvärk o fick höra det var migrän men som pratade med andra som tog dom på allvar. Mamma fick då åka akut o hade pulsåderbråck i hjärnan o syrrans svärmor hade en tumör stor som en grapefrukt i huvudet... Och enligt syrran så hade hennes svärmor fått exakt likadana symtom som Jesper o syrran propsade på att vi ska kolla detta ordentligt o hon hade pratat med sin svärmor som sa samma sak. Att kolla för säkerhetsskull. Så nu nojjar jag för att det är nåt ännu mer hemskt än "bara" migrän. Men även om det är migrän, så är det hemskt ändå. Vill inte mitt barn ska behöva lida av något så kraftigt som migrän. Speciellt inte som enbart 5år gammal!


Håll tummar o tår för att det går bra i morrn nu alla!

1 kommentar:

Kati sa...

Hej,
jag har en dotter på 6 år om 2 veckor som lider av detta.
jag kör alvedon suppar på henne.
Samt hos henne är det extremt noga med vätska och att mattiderna hålls.
Hon har nu inte haft migrän sedan förra sommaren.
Lider med din lilla gubbe.

styrkekramar