2011-07-17

Haha det var gamla tider det ;)
Jösses vad roligt det är att se gamla kort då Jesper är liten :)
Jag och Tony pratade om det häromdagen bara om hur otroligt mycket Jesper har utvecklats bara över sommaren, men även sedan vi flyttade hit för ett år sedan och han började på sin nya förskola.


Sa det även till mamma igår och då berättade hon att hon och Sten hade precis dagen innan också börjat prata om att dom tyckte han utvecklats så enormt sista tiden.


Det är inte ett liten barn längre, utan han är mkt äldre nu i hur han beter sig, hur han diskuterar, hur han pratar öht. Även om han ibland beter sig som en tvååring ;) Men i det stora hela så har han växt i mångas ögon och jag är glad vi har märkt det nu sista tiden :)

Sen så börjar han ju förskoleklass till hösten, så då är han ju i skolåldern och bara det visar ju hur stor man börjat bli :) På papperna man fick hem om skolgången fanns oxå alternativet att skippa förskoleklass och gå direkt upp till årskurs1, men vi valde att ha honom i förskoleklass först av flera anledningar.

En anledning är att vi har ju våra funderingar kring honom att han eventuellt har en adhd-diagnos och då vill vi inte han ska få skolpressen direkt o påbörja "riktiga skolan" med en gång efter förskolan.


För det andra så vill vi vänja in han i skolan försiktigt och vi tror att en förskoleklass blir en liten mjukare övergång till skollivet för honom oavsett om han är en "Normal vanlig sexåring" eller råkar ha en diagnos som inte är satt på honom än.


En tredje anledning om än fjuttig och obetydlig sådan i det stora sammanhanget är att om han hoppar upp till första klass direkt så hamnar han med klasskamrater han verkligen inte känner från start, plus att dom alla kommer vara ett år äldre och han ett år yngre i olika ålderssammanhang..


(Findus söker kontakt med den allt för upptagna storgrabben Jesper)

Vi tror det är bra för honom att ha någon med sig i sin klass från förskolan in i skolan så han har någon att dela allt nytt med och känna sig mer trygg i den nya situationen.

Men det är ju hur vi känner kring våran son och jag dömer absolut inte någon som väljer att göra annorlunda. Vi är alla olika familjer med olika erfarenheter och lärdom och gör så gott vi kan för våran egna familj :)


- Lotta via iphone 4 eller iPad2

Inga kommentarer: