2011-11-14

Utvecklingssamtal

Idag var jag o Tony iväg till Jespers skola för det var dags för utvecklingssamtal.
Jespers första utvecklingssamtal sedan han började skolan, så det skulle bli spännande att höra vad fröken säger om honom :)

Vi kom dit, och fick sätta oss i ett rum medan hon hämtade Jesper och sen gick hon igenom en intervju hon gjort med honom och han verkade då nöjd och belåten med det mesta i skolan :)
Han ville dock lära sig sy mer. (Undrar vart han fått det ifrån ;) ) Och fröken sa att det var inte så konstigt om han ville bli lika bra på att sy som sin mamma :P

Sen sa hon hur hon tyckte att han var i skolan. Hon tyckte han var jätteduktig på att visa intresse i skolan och göra uppgifterna dom ska göra, och göra det på ett noggrant sätt. Även om dom runt han börjar leka osv, så gör han klart sitt "arbete" och det tyckte hon var jättebra. Han lärde sig enormt mycket, har blivit jätteduktig på siffror och bokstäver och är nog inte länge kvar innan han börjar småläsa :) Han läser redan nu vissa ljud och bitar ur ord, det har vi märkt mkt hemma :)

Så det vart massa positiva saker sagda från fröken om våran stora grabb, det enda som var negativt var att han skulle försöka tänka lite på sin röstkapacitet ibland, då ljudnivån kunde bli lite hög :)

Men det visste vi ju redan iom detta med hans öron och att han inte alltid märker att han höjer rösten så det var inget nytt :)

Självklart blir man glad och stolt som mamma att få höra både hur bra han är på att räkna/läsa osv och hur bra han är på att uppträda schysst mot kompisar, lyssna på fröken osv. 

Men jag tycker det är mindre viktigt att han är "bra" i att vara duktig på att läsa/räkna osv :)
Det viktigaste är att han är "bra" i skolan genom att iaf göra sitt bästa och försöka och lyssna och uppträda på ett bra sätt mot sina klasskompisar o fröken :)

Om ni fattar hur jag menar? :)

Inga kommentarer: